Winst voor Mariam in tv finale Op weg naar Het Lagerhuis 2021 !

Een studio in Hilversum, de ouderwetse Lagerhuis bankjes, tien geselecteerde jongeren uit alle uithoeken van Nederland, een vakkundige jury bestaande uit PvdA-leider Lilianne Ploumen, advocaat Natacha Harlequin en schrijver en televisiemaker ├ľzcan Akyol. Het is de TV finale van Op weg naar Het Lagerhuis 2021. In coronastijl want de afstand op de banken is anderhalve meter, maar dat mag de pret niet drukken.

Een mooie verrassing in de uitzending is een 10 tegen 1 debat, dat klinkt oneerlijk maar die ├ę├ęn is BoerBurgerBeweging fractievoorzitter Caroline van der Plas. Dit werd een interessant debat over het dilemma tussen voedselveiligheid en woningbouw. Na vier intensieve debatten (waarvan drie uitgezonden) en een lang juryberaad (lijkt kort op tv) werden er twee winnaars bekend gemaakt. Onze Mariam Talim uit 6 vwo en Pepijn Vultink uit Arnhem.

Als school zijn wij enorm trots op Mariam. Ons debatteam bestaat inmiddels bijna vijf jaar en er zijn al meerdere finales gehaald van diverse toernooien, maar dit is toch wel het grootste succes en dat dan meteen op tv. Geweldig!


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top