Stedentrip Antwerpen Atheneum 4

Donderdag 18 april jl. heeft atheneum 4 in het kader van de vakken CKV, tekenen en Nederlands een bezoek gebracht aan Antwerpen. Na de gebruikelijke file doolden we rond in Museum Plantin-Moretus, het woonhuis en de werkplek van de drukkersfamilie Plantin-Moretus. Hier zagen we onder andere de oudste nog bewaarde drukpersen ter wereld, een échte Gutenbergbijbel en kregen we een demonstratie van een echte drukpers door een enthousiaste vrijwilliger.

Na het museumbezoek was het tijd voor bezinning in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, een indrukwekkend voorbeeld van laatgotische architectuur, met zijn imposante torens die de skyline van Antwerpen domineren. Kortom: de perfecte plek om je CKV- en tekenkennis in de praktijk te brengen.

Daarna brak voor velen het hoogtepunt van de dag aan: tweeënhalf uur vrije tijd in de stad waarin je niet kunt ontsnappen aan de geur van wafels, friet en garnalenkroketten. Elk groepje ging zijn eigen weg met een eigen doel voor ogen. Met goedgevulde magen keerden we vervolgens weer huiswaarts. Het was een geslaagde dag!

Hartelijke groet,

Iris Oosterhoorn

Docent Nederlands