Welkom groep 8

Als nieuwe leerling voel je je al snel thuis op het Bertrand Russell college. Er is een fijne sfeer. Doordat het een vrij kleine school is, is de overstap van jouw basisschool naar onze school niet zo groot. Zo ken je al snel je docenten en veel leerlingen. En leerlingen uit een hogere klas, peerleaders, helpen je om je snel op je gemak te voelen.

We hebben veel aandacht voor kennismaking met elkaar en je mentor. Iedere klas heeft een mentor, die je een beetje kunt vergelijken met de meester of juf van de basisschool. Je krijgt mentor- en studievaardigheidsles, zodat je goed aan nieuwe manieren van leren kunt wennen. De mentor maakt ook kennis met je ouders/verzorgers.

Eenjarige brugklas

Als brugklasser kom je in de eenjarige brugklas (mavo/havo (kansklas) of havo/atheneum), havo/atheneum, in de reguliere atheneumklas of in de tweetalige atheneumklas (TTO). In de tweetalige atheneumklas zijn je lessen voor 50% in het Engels. We leiden je op tot wereldburger en je kunt dan een internationaal erkend certificaat van de universiteit van Cambridge halen.

Leren doe je niet alleen in de 60-minutenlessen; je trekt ook regelmatig de wereld in voor projecten. Wat leer jij over de maatschappij en welke bijdrage aan de wereld kan jij leveren? We vinden het belangrijk dat je daarachter komt. Ben je een vwo-leerling? Dan leer je hoe je iets wetenschappelijk kunt onderzoeken. Als havoleerling leer je om ondernemend en resultaatgericht te werken; je leert vaardigheden die je de rest van je leven kunt gebruiken. Op onze school krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen.

Op het Bertrand helpen we je graag uitzoeken wat het beste bij jou past. Misschien heb je al ontdekt dat je onwijs goed bent in rekenen. Of biologie. Of dat je blij wordt van lezen, of juist van schrijven. Maar misschien weet je dat nog niet of vind je gewoon heel veel dingen leuk. Daarom begin je in je eerste jaar met veel vakken. Onze lessen duren 60 minuten, zodat er alle tijd is om op verschillende manieren aan de lesstof te werken. Soms klassikaal, soms uit een boek, soms op de laptop.

Meer weten?

Over wat het Bertrand zo bijzonder maakt, zoals tweetalig onderwijs (tto)?
Tweetalig onderwijs en meer

Wil je weten wat jij met jouw schooladvies kunt op het Bertrand?
Schooladvies

Wil je graag een compleet beeld van de scholen bij jou in de buurt hebben. Je kunt bij ‘Scholen op de kaart’ eenvoudig scholen in de buurt vinden en vergelijken.
Scholen op de kaart

Klik op onderstaande buttons voor onze voorlichtingsbrochures
Groep 8 brochure voor leerlingen
Groep 8 brochure voor ouders