Onze locaties

Twee locaties: bovenbouw en onderbouw

Het Bertrand is gevestigd in twee gebouwen, één locatie voor de onderbouw (leerjaar 1 en 2 havo/atheneum) en één locatie voor de bovenbouw (leerjaar 3 t/m 5 havo en 3 t/m 6 atheneum). Hierdoor start je vanuit de basisschool in een kleine overzichtelijke omgeving, met je eigen aula en je eigen schoolplein. Zo wordt je gezien en kunnen wij je de aandacht geven die past bij jouw behoefte.

Nieuw gebouw op één locatie

De gemeente Zaanstad, stichting OVO Zaanstad en wij als school zijn in gesprek over nieuwbouw voor het Bertrand Russell college. Dit betekent dat er één schoolgebouw komt op locatie Erasmusstraat 1. Wanneer de bouw van start gaat is nog niet bekend.

Gezonde schoolkantine

Gezond eten op school vinden wij de normaalste zaak ter wereld. Bij ons in de schoolkantine vindt iedereen dat gezond en duurzaam eten lekker en heel gewoon is. Zo stimuleren wij jou om water te drinken en verse groente of fruit te eten. We laten je zien hoe je gezond kunt eten met gezonde en lekkere producten uit de schijf van vijf. Zo zorg je goed voor jezelf en de wereld!

Het Bertrand heeft in 2021 de ambitieverklaring gezonde schoolkantine getekend.

Mobielvrij

Zonder mobiele telefoon kun je beter je aandacht bij de les houden. Je laat je telefoon thuis of in de kluis, zodat je op school aandacht hebt voor elkaar en je schoolwerk. Zo word je niet afgeleid door de digitale wereld.

Onderbouw

In leerjaar 1 en 2 blijft je mobiele telefoon de hele schooldag thuis of je legt deze direct na de voordeur van de school in je kluis. Ook voor bovenbouw-leerlingen die les hebben in de onderbouw geldt de regel dat het gebouw mobielvrij is. In de leslokalen, de aula en in de gangen mag je geen mobiele telefoons gebruiken. Dat geldt ook voor de pauze.

Bovenbouw

Het bovenbouwgebouw is mobielvrij met uitzondering van de aula en de ruimte waar de kluisjes staan. Na de klapdeuren (voor de trap én richting de mediatheek) zijn de gangen en lokalen mobielvrij. Als je een tussenuur hebt kun je in stilte aan het werk in de leshuizen of in de mediatheek. Een mobiel is daar niet toegestaan.