Vacatures

Welkom op het Bertrand Russell college

Onderwijs op het Bertrand Russell college staat al 50 jaar voor meer dan alleen een diploma. Krachtige kenmerken van ons onderwijs zijn de positieve sfeer, de persoonlijke aandacht en de vele kansen die geboden worden binnen een breed aanbod. De ruim 100 medewerkers zijn zeer betrokken en bieden graag de ondersteuning en begeleiding die leerlingen nodig hebben. Deze ondersteuning zetten we graag door bij het opleiden en begeleiden van nieuwe medewerkers in onze school.

ROWF Opleidingsschool

Het leren van (aankomende) leraren staat net zo centraal. Het opleiden doen we onder de noemer van Opleidingsschool Zaanstreek. Al jaren worden in onze scholen studenten (leraren in opleiding) opgeleid tot bevoegde leraren. Sinds vier jaar gebeurt dit onder de vlag van Opleidingsschool Zaanstreek. Dit is een hechte samenwerking tussen zes scholen van de Stichting OVO Zaanstad en de lerarenopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Jaarlijks leiden we ook een klein aantal leraren op voor de Breitner Academie. Kijk voor meer informatie op www.rowf.nl.

Stage

Op het Bertrand proberen wij je stage zo divers mogelijk te laten zijn. De schooldag is niet voorbij als de bel van het laatste uur is gegaan. We proberen je binnen de stageperiode allerlei facetten van het onderwijs te laten zien. Van de dagelijkse lespraktijk tot het (mede)begeleiden van excursies. Als je bij ons stage hebt gelopen, dan heb je gezien hoe divers de werkdag van een docent is en welke taken een docent allemaal uitvoert.

Zij-instromer

Als je vanuit een ander vak docent wilt worden in het voortgezet onderwijs, ben je een ‘zij-instromer in het beroep’. Als zij-instromer combineer je (betaald) werk voor de klas met een studie tot vakdocent. Binnen twee jaar haal je een lesbevoegdheid. Bij deze combinatie van werken en leren word je door ons goed begeleid. Voor zij-instromers, die een hbo-bachelor of wo-opleiding hebben afgerond, geldt een aangepast traject.

Via het contactformulier kun je vrijblijvend contact zoeken met één van de lerarenopleiders Rik Jansen of Marijke van Zuuk voor meer informatie.

Vacatures

Kijk voor de voorwaarden voor werken bij scholen van Stichting OVO Zaanstad en vacatures bij het Bertrand Russell specifiek op www.ovo-zaanstad.nl/werken-bij.