Uitnodiging 8e school: onderwijs en ICT, 17 januari

Datum: woensdag 17 januari 2018
Tijd: 14.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Trias VMBO, Saendelverlaan 1, Krommenie

Als je wilt aansluiten bij de belevingswereld van de leerling kan je als docent eigenlijk niet meer om het gebruik van ICT in de klas heen. Het is natuurlijk geen doel op zich, maar wel een middel om bijvoorbeeld gepersonaliseerd leren te ondersteunen en meer maatwerk in het VO te realiseren. Een van de conclusies uit het onderzoeksrapport ‘Students, computers and learning’ van de Oeso is daarom ook: ‘Technologie kan geweldig onderwijs versterken, maar geweldige technologie kan nooit slecht onderwijs vervangen’. Mits op een goede manier ingezet, en in aanvulling op bestaande middelen kan ICT de schoolprestaties verbeteren. Computergebruik in het onderwijs biedt dus volop kansen. Bij de succesvolle implementatie ervan speelt de docent een sleutelrol!
Deze 8ste school bijeenkomst heeft een laagdrempelig karakter. Je kunt kennis maken met ICT-mogelijkheden zodat jij kan bepalen wat een welkome aanvulling is en een verrijking op de lessen kan vormen. De middag start met een lezing van Dieter Möckelmann, een inspirerende gastspreker op het gebied van onderwijs & ICT. Vervolgens bezoek je twee workshops van je keuze om daar inspiratie op te doen voor het verwerken van ICT in jouw lessen. De workshops zullen onder andere door medewerkers van de OVO-scholen worden verzorgd vanuit de gedachte de bijeenkomsten vorm te geven ‘voor en door medewerkers’.

Aanmelden doe je tot uiterlijk 10 januari 2018 via deze link. (Indien gevraagd, gebruik app Outlook).

In deze bijlage vind je het programma en de aangeboden workshops. Op de dag zelf schrijf je je in voor de workshops. Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar achtsteschool@OVO-Zaanstad.nl.
Mocht je onderwijs- of andere schoolverplichtingen hebben en naar de bijeenkomst van de 8ste school willen, overleg dan met de schoolleiding. De afspraak is dat deelname aan activiteiten van de 8ste school mogelijk wordt gemaakt door de scholen.

Graag tot 17 januari. Wij hebben er zin in!
Met vriendelijke groet,
Trekkersgroep 8ste school


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top