Onderwijs op het havo

Havo

Als je na de brugklas doorgaat op het havo, betekent dat dat we je gaan voorbereiden op een hogere beroeps opleiding (hbo). Een havist is iemand die van aanpakken houdt, die graag dingen samen met anderen doet en het liefst zo levensecht mogelijk aan de slag gaat. Een echte ondernemende leerling!

Het Bertrand Russell college is aangesloten bij Havisten Competent (HaCo), een netwerk van 32 scholen dat expertise ontwikkelt op het gebied van havo-onderwijs. De competenties die leerlingen nodig hebben op het┬áhbo staan centraal. Loopbaan Ori├źntatie en Beroepskeuze is belangrijk op onze havo, want als je weet wat je wilt worden of wilt studeren, ben je meer gemotiveerd om te leren en kun je betere keuzes maken. We organiseren stages (op maatschappelijk- en beroepsgebied) om je kennis te laten maken met de wereld buiten school. Na vijf jaar onderwijs verlaat je het Bertrand Russell college met een mooi diploma en hopelijk een duidelijk beeld van je toekomst. Via onderstaande button kom je op de website van HaCo.

Voor een havoleerling is een goede sfeer op school belangrijk. Docenten doen hun best om leerlingen zo goed mogelijk te coachen en mentoren hebben oog voor persoonlijke ontwikkeling. We gaan veel met havoleerlingen op pad, nodigen mensen uit het bedrijfsleven uit en bieden veel mogelijkheden voor extra keuzelessen of vakken. In de onderbouw kunnen leerlingen bijvoorbeeld kiezen voor lessen waarin ze een eigen bedrijfje beginnen, een videoclip leren maken, kennismaken met andere sporten dan in de LO-les, acteren en muziek maken.

Wat maakt de havo van het Bertrand Russell college bijzonder?

Beroepenstage In de vierde klas gaan leerlingen een paar dagen meelopen met een beroepsbeoefenaar. Ze maken kennis met de werkomgeving waarin ze later wellicht zelf terecht gaan komen. Ze werken aan hun persoonlijke competenties en reflecteren op hun belevenissen.

Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) Op de havo kun je in de bovenbouw kiezen voor dit examenvak. Als je geïnteresseerd bent in bewegen en sport en vooral ook in de achtergronden ervan, dan is dit een vak voor jou. Je maakt kennis met nieuwe sporten, maar leert ook leidinggeven, een trainingsprogramma ontwerpen en krijgt inzicht in hoe je zelf fitter kunt worden.

Natuur, Leven en Technologie (NL&T) Dit examenvak hoort bij de natuurprofielen in de bovenbouw. Het vak wordt in modules aangeboden, waarbij de verschillende b├Ętavakken (natuurkunde, scheikunde, wiskunde, biologie en natuurkundige aardrijkskunde) worden gecombineerd. Voorbeelden van modules zijn: plaatsbepaling en navigatie, forensische technieken, medische beeldvorming, een feest zonder katers, de bodem leeft en dynamisch modelleren. Je krijgt les van verschillende docenten en experts van buiten de school.

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top