Ons onderwijs

Onderwijs op het Bertrand Russell college

Alles is nog mogelijk! Op het Bertrand Russell college geloven we in kansen voor iedereen. Ons doel is om alle leerlingen met een waardevol havo- of atheneumdiploma van school te laten gaan.

We bieden afwisselende activerende lessen van 60 minuten, maar leren doe je niet alleen in de klas. We nemen onze leerlingen mee naar interessante plekken in binnen- en buitenland, waar het geleerde in de praktijk kan worden gebracht. Daar maken ze kennis met cultuur of wetenschap die je nu eenmaal niet in een klaslokaal kunt nabootsen. Binnen ons lesaanbod valt er veel te kiezen: 10% van de lessen kiezen de leerlingen zelf. Hiervoor bieden we zogenaamde flexlessen aan.

We hebben al jarenlang ervaring met het gebruik van laptops in de lessen. In schooljaar 2016-2017 zijn we gestart met de eersteklassers. Ondertussen hebben alle leerlingen van de klas 1 t/m 4 een persoonlijke laptop. Het Bertrand Russell college gelooft in afwisseling van werkvormen en lesmethodes en de computer is daarbij van wezenlijk belang. Tijdens onze lessen combineren we daarom klassikale lessen met laptop-opdrachten, lesstof uit boeken en groepsopdrachten. Leerlingen gebruiken ÔÇô naast hun schoolboeken- de laptop op school en thuis.

School moet een plek zijn waar je je veilig voelt en waar je je kunt ontwikkelen. Goede begeleiding en een uitgebreid buitenschools aanbod maken het Bertrand tot een school waar leerlingen graag naar toe gaan. Naast dat mooie diploma kunnen leerlingen terugkijken op een geweldige schooltijd!

Hoe het onderwijs vormgegeven wordt op de twee afdelingen kun je lezen door te klikken op ├ę├ęn van de buttons.

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top