Zaalvoetbal, informatie inschrijving

Beste voetballiefhebbers!
Natuurlijk wordt er ook dit schooljaar weer gevoetbald in de BRC-zaalvoetbalcompetitie! Met een vergelijkbare opzet als de afgelopen jaren, maar met tegelijkertijd een volledig nieuw aspect: het zaalvoetbal wordt onderdeel van flex. Ben je benieuwd en wil je graag meedoen? Lees dan onderstaande informatie goed door.

Het toernooi vindt plaats op woensdagmiddag van 15.30 uur tot 18.00 uur en wordt gespeeld in de sporthal van het Trias VMBO. Natuurlijk speel je niet tweeëneenhalf uur achter elkaar, het zijn wedstrijden van een kwartier. Op een woensdagmiddag speel je één of meerdere wedstrijden.
Omdat de BRC-zaalvoetbalcompetitie onderdeel is van flex, is het belangrijk dat je je realiseert dat je verplicht aanwezig moet zijn bij de wedstrijden van jouw team. Deze wedstrijden vinden dus plaats op woensdagmiddag tussen half vier en zes uur. Bij afwezigheid tijdens de wedstrijden van jouw team geldt hetzelfde als bij absentie tijdens een andere flex-les.
De competitie is voor leerlingen vanaf de 3e klas. Er is zowel een damescompetitie als een herencompetitie, met in beide competities als belangrijkste doel natuurlijk het kampioenschap. Maar we kijken naar meer dan alleen voetbaltalent. Er zijn bijvoorbeeld ook prijzen te verdienen voor het meest sportieve en het best geklede team. Jullie kunnen je dus op meerdere manieren onderscheiden!

Inschrijven voor de BRC-zaalvoetbalcompetitie kan alleen per team en moet (namens de aanvoerder van het team) via een chat-bericht in Teams naar Teun Ostendorf. Wanneer jullie team kan deelnemen aan de BRC-zaalvoetbalcompetitie zorgen wij voor de verwerking in Zermelo.
Omdat het aantal beschikbare speeldagen (en daarmee het aantal wedstrijden) beperkt is, kunnen we niet garanderen dat ieder team kan deelnemen. De inschrijving gaat op volgorde! Dus hoe eerder jullie je inschrijven, hoe groter de kans dat jullie onderdeel zijn van de BRC-zaalvoetbalcompetitie. Zorg daarom dat je een volledig team zo snel mogelijk inschrijft!
Een zaalvoetbalteam bestaat uit minimaal zeven spelers:
– één keeper
– vier veldspelers
– twee wissels
De spelregels van zaalvoetbal komen niet geheel overeen met die van het veldvoetbal. De belangrijkste regels zetten wij onderaan de pagina op een rijtje, lees deze eens door om een indruk te krijgen.
Omdat we bij de BRC-zaalvoetbalcompetitie gebruik maken van social media betekent dat je bij deelname aan de BRC-zaalvoetbalcompetitie automatisch toestemming geeft om op onze social media te verschijnen.

Nog even op een rijtje:
• De speeldagen: woensdag 22 september, woensdag 29 september, woensdag 6 oktober, woensdag 13 oktober en woensdag 3 november.
• De tijd: tussen 15.30 uur en 18.00 uur
• Aantal spelers per team: minimaal 7 (minimaal 1 keeper, 4 veldspelers en 2 wissels)
De spelregels:
De wedstrijden in de BRC-zaalvoetbalcompetitie worden –met kleine BRC-aanpassingen gespeeld volgens de officiële KNVB zaalvoetbalregels.
• Aantal spelers in het veld: 5 (1 keeper en 4 veldspelers).
• Alle spelers dienen op het Bertrand Russell college te zitten en via het inschrijfformulier te zijn aangemeld.
• Wisselen is onbeperkt toegestaan.
• Lichamelijk contact is niet toegestaan.
• Van achter aanvallen is niet toegestaan.
• Uitballen nemen met de voet.
• Bij spelhervattingen 5 meter afstand nemen.
• Spelhervattingen binnen 5 seconden nemen.
• Direct scoren uit een uitbal, corner of doeltrap is niet toegestaan.
• Een terugspeelbal op de keeper mag niet worden opgepakt door de keeper.
• De keeper moet het spel bij een achterbal met de hand hervatten.
• De scheidsrechter heeft altijd gelijk!

We kijken uit naar jullie deelname en de competitie, tot in de zaal!
Teun Ostendorf
Jarno van Esch


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top