Week van de jonge mantelzorgers 1 tot 7 juni 2021

Hé jonge mantelzorger, hoe gaat het nou met jóu? Je staat er niet alleen voor! 

Veel jonge mantelzorgers realiseren zich niet dat ze mantelzorger zijn. De zorg voor een familielid met een ziekte, depressie, verslaving of beperking hoort er in hun beleving ‘gewoon bij’ of ontstaat vaak sluipenderwijs. Mantelzorg is niet alleen maar zorgen vóór iemand, maar ook je zorgen maken óm iemand. 

Veel jongeren die opgroeien met een zieke of gehandicapte ouder, broer of zus cijferen zichzelf weg.  

1 tot 7 juni 2021 is het de Week van de Jonge Mantelzorger wordt er landelijk aandacht gevraagd voor deze kinderen en jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben. De campagne #Niet te missen! laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Zowel online als ‘in de echte wereld’ moet het niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning.

In Gemeente Wormerland organiseert WelzijnWonenPlus leuke activiteiten en krijgen jonge mantelzorgers die zich aanmelden een VVV-cadeaubon. 

Ook kan WelzijnWonenPlus ondersteuning bieden.  

Zorg jij ook voor iemand? Of groei jij op met iemand die extra zorg nodig heeft? Dan ben jij een jonge mantelzorger! We kunnen met je meedenken, naar je luisteren, hulp bieden en je in contact brengen met anderen. Je hoeft het écht niet allemaal alleen te doen!  

Je kunt ons bellen of Whats-appen op 06- 829 22 865 of mail naar astrid@welzijnwonenplus.nl  

Of kijk op https://welzijnwonenplus.nl/jonge-mantelzorg/


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top