TweeTalig Onderwijs

Tweetalig onderwijs opent deuren

Word jij graag uitgedaagd? Heb je interesse in taal en de wereld om ons heen? Dan is tweetalig onderwijs (TTO) echt iets voor jou! In een wereld waar globalisering en internationalisering steeds belangrijker worden, is TTO een slimme keuze.

TTO opent deuren, letterlijk. Door een goede beheersing van de Engelse taal krijg je als leerling toegang tot meer informatie. Je kunt immers zonder problemen Engelstalige teksten lezen. Na het eindexamen heb je bovendien meer opties voor je vervolgstudie, omdat je makkelijker overstapt naar een Engelstalige hbo-opleiding of universiteit. Een tweetalige basis geeft je net dat duwtje extra in je ontwikkeling als wereldburger ÔÇô niet onbelangrijk in deze tijd van internationalisering.

Ben jij een leergierige leerling met atheneum-advies die graag verder kijkt? Dan zijn wij de school voor jou!

Internationaal erkend certificaat

Toetsing van de Engelse taal vindt plaats via het Cambridge English B2 first examen (FCE) aan het einde van leerjaar 3. Het certificaat dat je bij goed resultaat behaalt, laat zien dat je de Engelse taal beheerst op ERK-niveau B2. (ERK staat voor Europees Referentiekader voor de Talen). Het certificaat is internationaal erkend en is daarmee letterlijk een springplank naar nieuwe werelden, bijvoorbeeld naar een opleiding in een Engelstalig land. Ben je toe aan nog meer uitdaging? Dan kun je kiezen voor het Cambridge C1 Advanced-examen.

Nieuwsgierig geworden?

Heb jij atheneum-advies gekregen en vind je het leuk om les te krijgen in het Engels? Dan nodigen we je uit om naar onze open dagen op 27 en 28 januari 2023 te komen en/of naar een van onze open lesmiddagen in 2023 (18 januari, 1 februari en 9 februari).

Kosten

De voorbereiding voor het Cambridge B2 First examen vindt plaats op school. Het offici├źle Cambridge examen wordt extern afgenomen en hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten vallen niet onder de vrijwillige ouderbijdrage.

Voor meer informatie over TTO kun je contact opnemen met de co├Ârdinator TTO Judith de Nijs via j.denijs@bertrand.nl

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top