TweeTalig Onderwijs

Tweetalig onderwijs opent deuren

Voor leergierige Atheneum-leerlingen

* start: september 2020

Op het Bertrand Russell college stappen we graag de wereld in. Want leren houdt natuurlijk niet op bij de muren van het klaslokaal. Met je Cambridge English-certificaat open je letterlijk deuren – tot ver buiten Nederland. TTO past daar perfect bij. Dus: ben jij die leergierige atheneum-leerling die graag verder kijkt? Dan zijn wij de school voor jou!

In een wereld waar globalisering en internationalisering steeds belangrijker worden, is tweetalig onderwijs (TTO) een slimme keuze. Het is de ideale uitdaging voor leerlingen die méér willen: meer kennis, meer vaardigheden, meer opties. Op het Bertrand Russell college starten we in het schooljaar 2020/2021 met een TTO-leergang op atheneum-niveau.

Een wereld aan mogelijkheden

TTO-leerlingen krijgen toegang tot ongekend veel informatie. Ze kunnen immers – naast Nederlandse teksten – zonder problemen Engelse wetenschappelijke teksten lezen. Na het eindexamen hebben ze bovendien meer opties voor hun vervolgstudie, omdat ze makkelijker overstappen naar een Engelstalige HBO-opleiding of universiteit. Het behaalde Cambridge English-certificaat staat hiervoor borg: het is internationaal erkend en heeft een onbeperkte geldigheid. En last but not least: een tweetalige basis geeft leerlingen net dat duwtje extra in hun ontwikkeling als wereldburger – iets waar wij als school veel waarde aan hechten.

Internationaal erkend certificaat

Toetsing vindt plaats via het Cambridge English First-examen (FCE). Het certificaat dat de leerlingen bij goed resultaat behalen, laat zien dat ze de Engelse taal beheersen op B2-niveau. Het certificaat is internationaal erkend en is daarmee letterlijk een springplank naar nieuwe werelden, bijvoorbeeld een opleiding in een Engelstalig land. Leerlingen die in het derde jaar competent genoeg zijn en zichzelf extra willen uitdagen, kunnen kiezen voor een toets op advanced niveau (CAE).

Voor meer informatie kunt u mailen naar brchv@bertrand.nl

Ook kunt u hiervoor de website ikkiestto.nl bekijken. Klik hiervoor op onderstaande logo.

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top