TweeTalig Onderwijs

Tweetalig onderwijs opent deuren

Word jij graag uitgedaagd en ben jij goed in de Engelse taal? Dan is TTO iets voor jou!
In een wereld waar globalisering en internationalisering steeds belangrijker worden, is tweetalig onderwijs (TTO) een slimme keuze. Het is de ideale uitdaging voor leerlingen die méér willen: meer kennis, meer vaardigheden, meer opties.

TTO opent deuren, letterlijk. Door goede beheersing van de Engelse taal krijg je als leerling namelijk toegang tot meer informatie. Je kunt immers zonder problemen Engelstalige wetenschappelijke teksten lezen. Na het eindexamen heb je bovendien meer opties voor je vervolgstudie, omdat je makkelijker overstapt naar een Engelstalige hbo-opleiding of universiteit. Een tweetalige basis geeft je net dat duwtje extra in je ontwikkeling als wereldburger – niet onbelangrijk in deze tijd van internationalisering.

Ben jij die leergierige atheneumleerling die graag verder kijkt? Dan zijn wij de school voor jou!

Internationaal erkend certificaat
Toetsing van de Engelse taal vindt plaats via het Cambridge English First-examen (FCE) aan het einde van leerjaar 3. Het certificaat dat de leerlingen bij goed resultaat behalen, laat zien dat ze de Engelse taal beheersen op ERK-niveau B2. (ERK staat voor Europees Referentiekader voor de Talen). Het certificaat is internationaal erkend en is daarmee letterlijk een springplank naar nieuwe werelden, bijvoorbeeld een opleiding in een Engelstalig land. Leerlingen die in het derde jaar competent genoeg zijn en zichzelf extra willen uitdagen, kunnen kiezen voor het Cambridge Advanced-examen (ERK-niveau C1).

Toelatingseisen
Heb jij atheneumadvies gekregen en vind jij de Engelse taal leuk om te spreken, lezen en luisteren? Dan nodigen we je uit op onze open dag of kom een proefles doen in het voorjaar! (uiteraard onder voorbehoud, houd ons in de gaten voor updates).

Kosten
De kosten voor extra activiteiten en certificaten worden rechtstreeks aan u doorberekend en bedragen op jaarbasis ongeveer €230,- en vindt u als vrijwillige bijdrage terug op de jaarnota.
Bent u niet in de gelegenheid een extra activiteit te betalen? Of het bedrag is te hoog? Dan maken we graag aparte afspraken met u.
Voor meer informatie kunt u mailen naar brchv@bertrand.nl

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top