Profielwerkstukkenproject volgend jaar (voor 4havo en 5atheneum)

Je krijgt nog uitgebreid voorlichting, maar er zijn instellingen die nu al aanbieden om je te helpen met het schrijven van een profielwerkstuk. Ze leveren zelfs mogelijke onderwerpen aan, nodigen je uit om naar hun toe te komen (gratis) en voorzien je van materiaal.

Zo kwam er een mail binnen van de Atlantische Commissie:

Sinds 2014 organiseert de Atlantische Onderwijscommissie jaarlijks een profielwerkstukkenproject voor havo-  en vwo-leerlingen. Koppels van middelbare scholen uit het hele land kunnen deelnemen aan dit project en krijgen zo de gelegenheid om een profielwerkstuk te schrijven op het terrein van internationale vrede en veiligheid.

Hoe is de relatie tussen Amerika en de Europese Unie veranderd onder de Amerikaanse president Trump? En welke invloed heeft dit gehad op het functioneren van de NAVO? In welke mate heeft de vluchtelingencrisis bijgedragen aan de opkomst van het populisme? En wat voor invloed hebben de territoriale claims in de Zuid-Chinese zee op de stabiliteit van deze geopolitieke hotspot? Dit zijn enkele vraagstukken die in vorige edities van het profielwerkstukkenproject van de Atlantische Commissie voorbij zijn gekomen.

Dit schooljaar organiseert de Atlantische Onderwijscommissie weer een nieuwe editie van het profielwerkstukkenproject. Leerlingen die een profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan internationale vrede & veiligheid (willen) schrijven, kunnen zich nu aanmelden. Het project biedt koppels (twee- en drietallen) de mogelijkheid extra begeleiding te ontvangen bij het schrijven van hun profielwerkstuk (PWS). Van deelnemende koppels wordt verwacht dat ze ambitieus en gemotiveerd zijn.”

Voor meer informatie kun je kijken op hun website: Profielwerkstukkenproject 2021-2022 – Atlantische Commissie (atlcom.nl)


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top