Opbrengst kerstactie naar Amy Foundation.

Vrijdag 19 december hebben de leerlingen bovenbouw met de kerstactie een mooi bedrag opgehaald. De leerlingen hebben zich ingezet bij de verschillende onderdelen van deze zeer geslaagde ochtend en actie voor leerlingen in de townships van Zuid-Afrika.

Samen levens veranderen

De Amy Foundation in de West-Kaap (Zuid-Afrika) is een organisatie zonder winstoogmerk die programma’s aanbiedt om jongeren te helpen zich te ontwikkelen en te versterken. Deze kinderen leven onder armoedige en gevaarlijke omstandigheden.

Het naschoolse programma van Amy Foundation biedt een omgeving waarin kinderen tekortkomingen in hun opleiding kunnen overwinnen.  Door zich te concentreren op creativiteit wil de Amy Foundation leren plezierig maken en tegelijkertijd het streven naar academisch succes bevorderen. Daarnaast helpt het Youth Skills Development-programma jonge volwassenen zich voor te bereiden op een baan. Werkzaam in de townships van Gugulethu en Bonteheuwel worden dagelijks in drie centra 350 schoolgaande kinderen per centra opgeleid. Zij nemen deel aan lessen en activiteiten. Dagelijks krijgen zij een maaltijd.


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top