Onze leerlingen praten mee over de bouw van 622 woningen

Op uitnodiging van de gemeente Zaanstad en stichting de maatschappij hebben 15 (oud)leerlingen van onze school meegepraat over een groot nieuwbouwproject. Dit project komt op de plaats waar nu fabrieken staan, waaronder de Meneba fabriek. Meneba verwerkt en exporteert graanproducten. Hun fabriek wordt over een paar maanden volledig verplaatst naar Rotterdam. De bijeenkomst begon met een rondleiding door de fabriek.

 

Na de rondleiding volgenden er presentaties van Songul Mutluer (wethouder woningbouw), Richard Kaagmans (direct van Waterland Real Estate) en Ellen van Bueren (hoogleraar Urban Development Management). De presentaties gingen over de woningbouw, alle voorzieningen die een nieuwe wijk nodig heeft en wat er allemaal bij komt kijken om een nieuwbouwproject te realiseren.

Na de presentaties kregen onze leerlingen een half uur de tijd om hun mening te geven over het project en de leefomgeving in Zaanstad-Noord in het algemeen. Dat ging aan de hand van stellingen, maar leerlingen moesten anders dan bij debatwedstrijden vooral vanuit hun eigen mening en ervaring praten. Onze leerlingen hielden warme pleidooien voor goed(koop) OV, meer vermaak in Zaanstad-Noord, behoud van het mooie cilindervormige aangezicht van de fabriek, duurzaamheid niet zien als een moetje maar als een kans en nog veel meer. Het publiek en de sprekers waren onder de indruk van de eerlijkheid en welbespraaktheid van onze leerlingen. Het wat een gezellige leerzame vrijdagmiddag.

Op een van de foto's zie je onze leerlingen na afloop in gesprek met wethouder Mutluer

 

Voor een uitgebreider verslag: https://www.deorkaan.nl/meneba-zwembad-in-de-zaan/


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top