Online oudervoorstelling ‘Alcohol & blowen’ | VO Zaanstad

Op maandag 14 juni organiseren GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd en theatercollectief De Nieuwe Lichting (DNL) van 19.30 uur tot 20:45 uur een gratis online oudervoorstelling over Alcohol & Blowen voor alle ouders met leerlingen op het voortgezet onderwijs in Zaanstad.

Alle jongeren krijgen in hun omgeving te maken met alcohol en (soft)drugs. Naast informatie over de gevaren van alcohol en drugs willen veel ouders vooral weten: Hoe pak ik dat nu thuis aan met mijn kind? Hoe stel ik grenzen en voorkom ik conflicten?

Tijdens deze interactieve oudervoorstelling spelen de acteurs van DNL herkenbare situaties waarin het gesprek over alcohol, feestjes en blowen centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Na afloop van elke scène kunt u met een stelling aangeven wat u in deze situatie zou doen. Daarna bespreekt Celeste Bik van Brijder Jeugd met u de reacties en vertelt zij meer over verschillende middelen. Ook geeft ze tips voor het signaleren van gebruik en legt ze uit hoe u het gesprek aan kunt gaan met uw kind.

U kunt zich aanmelden voor deze ouderavond via www.cursusbureauzaanstreek.nl/webinars. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail. Een paar dagen van tevoren ontvangt u de link naar de online voorstelling.


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top