Mariam zondag 9 mei 22.05 op TV (NPO2) in finale ‘Op weg naar Het Lagerhuis’

In dit coronajaar gaat ook debat heel anders. Gelukkig is er nog één toernooi dat er in geslaagd is om fysieke debatten te organiseren. Normaal is ‘Op weg naar Het Lagerhuis’ een selectiedag per provincie en komt iedere school met een team van tien en nog enkele reserves. Nu moesten scholen zelf selecteren en iemand afvaardigen. Na een interne strijd koos ons debatteam Mariam Talim als afgevaardigde.

Foto van de eerste selectieronde gemaakt door Het Debatbureau

Zij maakte indruk tijdens de selectiedag in het provinciehuis en tijdens de halve finale in de studio in Hilversum. Daarmee zit Mariam nu in de TV-finale. Het is voor het eerst dat onze school de TV-finale weet te bereiken en we zijn ongelofelijk trots op Mariam!

Het ging in de voorronden vaak over actuele stellingen zoals: “In onze provincie moet een nieuwe kerncentrale komen”, “het is tijd voor een andere premier dan Mark Rutte” en “het gevaar van complotdenken wordt overschat”

Over de TV finale kunnen wij nog niet veel verklappen. De uitzending is zondag avond 9 mei om 22:05 op NPO2. Mariam is inmiddels druk aan het voorbereiden voor de opnamedag.


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top