Leerjaar 3 – Taaldorp Villangues Namur

Na drie jaar Franse les werd het tijd om het geleerde in Namur, mooie stad in het zuiden van België, in de praktijk te brengen.

Donderdag 30 maart reden 2 bussen in alle vroegte weg om bijna 5 uur later  aan te komen ….in de stromende regen….in Namur. Gelukkig werd het na 5 minuten droog, ging zelfs de zon schijnen en werd het heerlijk weer.

We werden opgevangen door Monsieur Paul leBon en zijn team. Alle leerlingen werden in hun groep te woord gestaan, kregen een mooie Villangues button en hun eigen Taaldorp/ERK paspoort.

Vervolgens gingen alle groepen zelfstandig op pad in het centrum van Namur. Er moesten verschillende opdrachten uitgevoerd worden:

  • een gesprek in een café;
  • een broodje kopen bij de boulangerie;
  • informatie vragen op het “bureau de tourisme”;
  • een medewerker van Villangues interviewen en
  • een gesprek met een reiziger aan gaan.

Dat alles in vloeiend Frans. Natuurlijk was dat best spannend voor iedereen! Gelukkig heeft iedereen het goed gedaan, de leerlingen werden gecomplimenteerd om hun enthousiasme, hun leuke, gezellig gesprekken en beleefdheid. Er werd beoordeeld op ERK (Europees referentie kader) niveau en wij als docenten Frans zijn trots op wat onze leerlingen bereikt hebben!

Helaas was er niet heel veel tijd over om nog even te shoppen, maar toch liepen er heel wat leerlingen rond met verse macarons, nieuwe aankopen (kleding enz) en waren er ook leerlingen die van het McDonalds pad af durfden te gaan en in één van de vele leuke restaurantjes wat gegeten of gedronken hebben.

Wij kijken in elk geval terug op een mooie en leerzame dag!