TweeTalig Onderwijs

Slimme keuze

Word jij graag uitgedaagd en ben jij goed in de Engelse taal? Dan is TTO iets voor jou! In een wereld waar globalisering en internationalisering steeds belangrijker worden, is tweetalig onderwijs (TTO) een slimme keuze. Het is de ideale uitdaging voor leerlingen die méér willen: meer kennis, meer vaardigheden, meer opties. Op het Bertrand Russell college kun je tweetalig onderwijs volgen van leerjaar 1 tot en met 3 atheneum. Je krijgt dan minimaal 50% van je lessen in het Engels aangeboden.

TTO opent deuren, letterlijk. Door goede beheersing van de Engelse taal krijg je als leerling namelijk toegang tot meer informatie. Je kunt immers zonder problemen Engelstalige wetenschappelijke teksten lezen. Na het eindexamen heb je bovendien meer opties voor je vervolgstudie, omdat je makkelijker overstapt naar een Engelstalige hbo-opleiding of universiteit. Een tweetalige basis geeft je net dat duwtje extra in je ontwikkeling als wereldburger – niet onbelangrijk in deze tijd van internationalisering.

Ben jij die leergierige atheneum-leerling die graag verder kijkt? Dan zijn wij de school voor jou!

Internationaal erkend certificaat

Toetsing van de Engelse taal vindt plaats via het Cambridge English B2-First-examen. Het certificaat dat de leerlingen bij goed resultaat behalen, laat zien dat ze de Engelse taal beheersen op B2-niveau. Het certificaat is internationaal erkend en is daarmee letterlijk een springplank naar nieuwe werelden.

Toelatingseisen

Heb jij atheneumadvies gekregen en vind jij de Engelse taal leuk om te spreken, lezen en luisteren? Dan nodigen we je uit op onze open dag of kom een proefles doen in het voorjaar!

Kies voor een geweldige schooltijd!

Lees wat onze leerlingen er van vinden