Info voor jou

Het Bertrand Russell college: echt iets voor jou!

Longboarden, wegduiken in een spannend boek, vallende sterren spotten, uilenballen onderzoeken: wat je ook het liefste doet, het maakt jou tot jóu. En bij het Bertrand Russell college juichen we dat alleen maar toe. We begrijpen dat iedereen anders is. Dat er dingen zijn waar je goed in bent en dingen waar je beter in wilt worden. Dat je wilt leren én plezier maken. En dat je helemaal geen zin hebt om daar nu al tussen te moeten kiezen. Dat hoeft dus ook niet. Van wiskunde tot Engels, van sport tot toneel: op het Bertrand Russell college krijg je het allemaal. Zodat je niet alleen een geweldige tijd hebt, maar uiteindelijk ontdekt waar jij goed in bent en waar je hart sneller van gaat kloppen.

Leuk, een nieuwe school!

We weten dat een nieuwe school best spannend kan zijn, maar op het Bertrand Russell college zorgen we dat je je meteen thuis voelt. En bedenk maar zo: iedereen in jouw klas vindt het waarschijnlijk net zo spannend als jij. In je eerste jaar is er daarom alle tijd om elkaar te leren kennen. Afgelopen jaar hadden we bijvoorbeeld een sportmiddag en een supergezellige bbq. Ook leer je hoe je je studie het best oppakt. En je krijgt je eigen mentor, een coach die je bij alles kan helpen. Deze gaat ook kennismaken met je ouders. Als het je leuk lijkt, kun je meedoen met onze feestcommissie of technische crew. Of je klas vertegenwoordigen in een speciale leerlingengroep. Je zult zien: binnen een paar weken kun je je bijna niet meer voorstellen dat je ooit op een andere school zat.

Laptop klaar? Leren maar!

Misschien heb je al ontdekt dat je onwijs goed bent in rekenen. Of techniek. Of dat je blij wordt van lezen, of juist van schrijven. Maar misschien weet je dat nog niet of vind je gewoon heel veel dingen leuk. Op het Bertrand Russell college helpen we je uit te zoeken wat bij jou past. Daarom begin je in je eerste jaar met veertien vakken. Onze lessen duren 70 minuten, zodat er alle tijd is om op verschillende manieren aan de lesstof te werken. Soms klassikaal, soms uit een boek, soms op de laptop. Dat is fijn, want zo onthoud je alles beter. En geloof ons, die 70 minuten vliegen voorbij. Want onze leraren zijn sterren in het geven van leuke lessen. Nog meer wat je moet weten? Zeker: dat een van die lessen een keuzeles is. Hierbij leer je in een groep iets bijzonders. Wat precies, dat kies je zelf. Een robot programmeren bijvoorbeeld. Gipsen tijdens de EHBO-klas. Of Cambridge Engels als je al goed Engels spreekt.

Welke klas past bij jou?

Heb je een havo-advies of een havo/atheneum-advies? Dan ga je naar onze eenjarige brugklas havo/atheneum. In de brugklas kom je erachter of klas 2 havo of klas 2 atheneum beter bij je past. Hou je van duidelijke stappen, ben je zelfstandig en ondernemend, hou je van aanpakken en iets oplossen in je eentje en samen met anderen? Dan past de havo waarschijnlijk goed bij je. Hou je ervan om zelf iets uit te knobbelen, samen te brainstormen over allerlei ideeën en ben je nieuwsgierig hoe iets precies werkt? Dan past het atheneum waarschijnlijk goed bij je.

Heb je een atheneum- of een gymnasium-advies? Dan start je in de klassen 1 atheneum.  Het is fijn om in deze klas samen te werken, omdat de ander meteen begrijpt welke gedachte-sprongen jij hebt gemaakt. In de les ben je iets zelf aan het uitknobbelen en onderzoeken hoe iets precies werkt. Daar hoort ook “Wetenschaps Oriëntatie” bij. In het Bertrand-uur voer je een onderzoek uit en sla je aan het filosoferen. En de leraren zorgen ervoor dat je nieuwsgierig blijft naar nieuwe informatie.

 

Nieuwsgierig geworden?

Wil je zelf rondkijken? Ben je nieuwsgierig hoe eersteklassers het vinden op onze school? Kom zelf naar de Open Lesmiddag en kom samen met je ouders naar ons Open Huis. Hier lees je wanneer die is. Dan vertellen we je nog veel meer. En natuurlijk kunnen jij en je ouders alle vragen stellen die jullie maar kunnen bedenken. Hopelijk tot dan!

 

Kies voor een geweldige schooltijd!

Lees wat onze leerlingen er van vinden