Onderzoeken of ondernemen

Alles is nog
mogelijk!

Kies voor een geweldige schooltijd

Lees wat onze leerlingen er van vinden

Welkom op het
Bertrand Russell college

Nieuwe leerlingen voelen zich al snel thuis op het Bertrand Russell college. Er is een fijne sfeer en door een apart onderbouwgebouw verloopt de overstap van de basisschool naar onze school rustig. Zo ken je al snel alle leerlingen en docenten. We hebben veel aandacht voor kennismaking met elkaar en je mentor. Peerleaders, dit zijn leerlingen uit een hogere klas, ondersteunen de mentor en helpen je om je snel op je gemak te voelen.

Op het Bertrand dagen we je uit om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. We bieden je inspirerende lessen door bevlogen docenten die je kennis laten maken met hun vak. Ook kun je tijdens 2 flex-lessen in de week zelf kiezen uit een groot aanbod aan extra ondersteuning of juist voor meer uitdaging. Hier komt je talent echt tot bloei!

Als brugklasser kom je in de eenjarige brugklas havo/atheneum, in de atheneumklas met alleen vwo-leerlingen of in de TTO-atheneumklas. In het tweetalig onderwijs krijg je veel lessen in het Engels. We leiden je op tot wereldburger en je behaalt een internationaal erkend certificaat van de universiteit van Cambridge. Op het Bertrand leer je uit boeken en maak je ook gebruik van digitale leermiddelen op je eigen laptop.

Leren doe je niet alleen in de 60-minutenlessen; je trekt ook regelmatig de wereld in voor projecten. Wat leer jij over de maatschappij en welke bijdrage aan de wereld kan jij leveren? We vinden het belangrijk dat je daarachter komt. Ben je een vwo-leerling? Dan leer je hoe je iets wetenschappelijk kunt onderzoeken. Ook leer je filosofisch denken. Als havo-leerling leer je om ondernemend en resultaatgericht te werken; je leert vaardigheden die je de rest van je leven kunt gebruiken. Op onze school krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen.

Kom gauw langs om kennis te maken. We zijn benieuwd naar jou. Je bent welkom op onze open dag en op de open lesmiddagen.

Informatie

Informatie

Ons Open Huis of Open lesmiddag gemist of heb je een hoger definitief advies en wil je onze school komen bezoeken?

Dat kan tijdens onze extra kennismaking groep 8 op donderdag 9 maart van 15.30 uur tot 16.30 uur op onze onderbouw locatie (Erasmusstraat 1).

Aanmelden kan via dit formulier of door te mailen naar: brchv@bertrand.nl

Op de informatieavonden voor ouders is deze PowerPoint getoond.


Voorlichtingsboekje 2023-2024