Het Bertrand Russell Debatteam wordt weer actief

Wij zijn het Bertrand Russell debatteam bestaande uit zestien bovenbouwleerlingen die dit jaar mee doen aan: Op weg naar Het Lagerhuis (http://ownhlagerhuis.nl) en het NK debatteren voor scholieren (http://www.schooldebatteren.nl/nkscholieren). Natuurlijk organiseren wij ook dit jaar weer de grote-pauzedebatten tussen de docenten en de leerlingen.

Ons debatteam is in 2016 opgericht en heeft vorig jaar een knap debuut gehad bij Op weg naar Het Lagerhuis. In wedstrijden tegen ervaren teams werden genoeg punten gescoord om in de middenmoot uit te komen. Daarnaast haalde Josefien Rijk met haar speech over het afschaffen van bijzonder onderwijs de dagfinale en eindigde daarin als tweede. Na hun diploma uitreiking namen Renske Pelsma, Josefien Rijk, Jim Wagemans, Valery Schoenmakers en Lorenzo Goedhardt afscheid van onze school. Zij hebben een fundament gelegd waar het Bertrand Russell college nog jaren plezier aan gaat beleven.

Ons team voor OWNHLH 2017-2018

Hala Albayati Bente Ferwerda
Edgar Alberts Mariska Frelier
Lisa Artz Nienke Paeper
Floortje Bakker Loïs Schoenmakers
Deborah Dekker Lara Verbree

 

Ons team voor het NK 2017-2018:

Noa Hage Abdel Mutraj
Robin Krijt Thijs Paeper

 

Onze reserves:

Chimène Breuring Don Wagemans

 

Na ieder schooljaar zullen de geslaagde examenleerlingen het debatteam verlaten en worden in september audities gehouden voor nieuwe leden. Voor leerlingen die graag bij het debatteam willen horen, houd in september je magistermail in de gaten. Het debatteam wordt begeleid door docent maatschappijleer Marco Olij (m.olij@bertrand.nl).


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top