Faalangstreductietraining voor leerlingen 1e en 2e klas

In november start de faalangstreductietraining. De training bestaat uit een serie lessen. De lessen worden gegeven door Mevrouw A. Brakenhoff in het flexuur.

Wat is faalangst? Faalangst is de angst om te falen, tekort te schieten of niet aan je eigen verwachtingen of die van iemand anders te kunnen voldoen. Dit kan belemmerend werken bij schoolprestaties en stress opleveren. Een gevolg kan bijvoorbeeld zijn dat je blokkeert in een bepaalde situatie.

Faalangst geeft spanning. Deze spanning kan verminderd worden door een training. In de training leer je dat je meer zelfvertrouwen krijgt door het doen van oefeningen en het delen van ervaringen met elkaar. Je kunt leren hoe je met jouw eigen faalangst om gaat.

We werken met het principe van het G-denken (gebeurtenis, gedachte, gevoel, gedrag) en we bespreken hoe je negatieve gedachten in positieve gedachten om kunt zetten. Daarnaast doen we lichamelijke oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen.

Als je denkt dat deze training iets voor is, of als u als ouder denkt dat het fijn voor uw kind is om deze lessen te volgen, neem dan contact op met de mentor.

Voor meer info: a.brakenhoff@bertrand.nl


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top