Een bijzonder profielwerkstuk…

 

De stichting in oprichting Wij(k) is een initiatief van vwo-leerlingen Marieke de Boer, Christel de Graaf en Bente Ferwerda. Zij hebben donderdag bij een discussie over eenzaamheid in de gemeenteraad van Zaanstad hun plan gepresenteerd. Het verhaal van Wij(k) begon bij de excursie naar de gemeenteraad in 5 vwo vorig jaar. Hier ontstond het idee dat nu een bijna 100 pagina’s tellend profielwerkstuk is geworden. Stichting Wij(k) koppelt jongeren aan ouderen op interesse, om zo eenzaamheid bij de ouderen tegen te gaan. De jongeren krijgen hiervoor een gemiddeld jeugdloon en kunnen dit zien als een maatschappelijk betrokken bijbaan.

Wij(k) is dit jaar gestart met een pilot in Krommenie en de eerste resultaten zijn erg positief en konden donderdag al gedeeld worden. Jongeren hebben het gevoel eindelijk iets voor een ander te kunnen betekenen en ouderen kunnen dingen doen die ze soms al jaren niet meer gedaan hebben. Vooral het citaat “Ze komt gewoon voor een uurtje langs net als een echt kleinkind” kwam bij iedereen binnen.

Vanuit de gemeenteraad werd op het laatst gevraagd of de meiden al een cijfer hebben gehad. De gemeenteraad zou verbaasd zijn als dit lager dan een 9 wordt en de meiden zelf hopen op een 10. De beoordeling van een profielwerkstuk is nog nooit zo transparant besproken.

 


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top