Deepfake TTO

Het zal u wellicht ontgaan zijn maar enige tijd geleden meldden wij dat TTO-leerlingen een convenant hebben getekend met dhr. Slob.

Uiteraard is dit een voorbeeld van fake nieuws geweest. De leerlingen hebben tijdens het mentoruur voorbeelden van fake nieuws bekeken en geleerd hoe ze dit kunnen herkennen. Deepfake filmpjes,  afgewisseld met nieuws door onjuiste bronnen,  zorgden ervoor dat ze nu op hun hoede zijn.  Nepnieuws is namelijk overal en kan ook jouw mening be├»nvloeden.

 

Daarnaast zijn de TTO-leerlingen de laatste tijd veel bezig geweest met nieuws en actualiteiten tijdens het vak Global Citizenship. Centraal staat de vraag: wat gebeurt er in de wereld en wat is jouw rol daarin? Leerlingen op de TTO-opleiding maken namelijk niet alleen de Engelse taal eigen, ook worden ze opgeleid tot kritisch wereldburgers in een snel veranderende maatschappij.

Het plaatsen van het nepnieuws zorgde ervoor dat leerlingen de gelegenheid kregen na te denken over de gevolgen van een dergelijke actie. Is het experiment geslaagd? In ieder geval zullen de leerlingen het niet snel meer vergeten!

Met dank aan de directie van het Bertrand Russell college en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat de leerlingen dit experiment mochten doen.


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top