Bezoek aan Literatuurmuseum

Vrijdag 10 februari hebben de leerlingen van 6 vwo een bezoek gebracht aan het literatuurmuseum in Den Haag. Zij hebben daar de nieuwe tentoonstelling Back Street bezocht. Dit is een literair avontuur voor Young Adults. 

Uitdagende games:
Back Street leidt de jongeren via donkere steegjes naar tien verschillende ruimtes. In de Bunker komen ze in een escaperoom van spannende verhalen terecht en bij de Bakfiets worden de bezoekers uitgedaagd een eigen song of rap te maken. In de Tattoo Shop geven jongeren zichzelf bloot door te reageren op situaties uit Young Adult-boeken, met themaÔÇÖs als huiselijk geweld, drugs, pesten en eenzaamheid. Op basis van hun keuzes wordt een persoonlijke tatoeage op hun arm getoond. In de Gym draait het om jezelf durven zijn. Via passages uit boeken komen jongeren in aanraking met diverse schrijvers. 

Young Adult-boeken 
In de tien interactieve spellen komen voor jongeren herkenbare themaÔÇÖs aan de orde en ze maken kennis met vele soorten teksten: van biografie├źn tot spoken word en van po├źzie tot graphic novels. In Back Street vind je o.a. boeken van van Khalid Boudou, Marieke Lucas Rijneveld, Jason Reynolds en Angie Thomas en gedichten van Gershwin Bonevacia en Elten Kiene.


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top