Nu op film, De verhalenbundel

Wat een schrijftalenten op het Bertrand Russell college! Dit jaar deden de drie klassen 5 vwo mee aan een minicursus ‘Hoe schrijf je een kort verhaal’ van schrijfster en schrijfdocente Bettina Drion. Na de cursus schreven ze allemaal een verhaal en deden ze mee aan de BRC verhalenwedstrijd. De vijftien beste verhalen zijn gepubliceerd in een 76 pagina’s tellende verhalenbundel.

De terechte winnares van de verhalenwedstrijd is Emma Huijgen (a5A)met het verhaal ‘Eenzaam’, een bijzonder, ontroerend verhaal over een oude man in een verzorgingskliniek.

De tweede plaats is voor Brigitte Maij (a5A) met ‘De Autopsie’ en de derde plaats is voor ‘Onweer’, van Jana Epke (a5A).

Voor wie nieuwsgierig is naar het schrijftalent: lees hier de verhalen uit de bundel. Stuk voor stuk ontroerend, origineel, spannend, subtiel, beeldend en verrassend.

Het was een erg leuk project om te organiseren. Ik heb ervan genoten, ook van jullie enthousiasme als docenten.

 

Hartelijke groeten,

Bettina Drion

‘… De oude man werd wakker met een droog gevoel in zijn keel. Het voelde alsof hij van binnenuit aan het afbrokkelen was, als een stompe berg die zijn einddatum naderde. Hij voelde zich eenzaam en alleen, zonder een specifieke reden. Zo ging dat elke ochtend voor de man, maar dat wist hij niet meer. De woestijn in zijn keel en de gevoelens die hij had, voelden als nieuw voor hem. Hij opende zijn ogen, maar zag niets. Een zandkleurige waas domineerde zijn gezichtsveld. Na een paar seconden veranderde de waas in vage vormen…’  
Zo begint het eerste verhaal uit deze verhalenbundel van de leerlingen 5 vwo van het Bertrand Russell college. Het is geschreven door Emma Huijgen.  Lees ook de prachtige verhalen van Brigitte Maij en Jana Epke en nog twaalf pareltjes, stuk voor stuk ontroerend, origineel, spannend, subtiel, beeldend en verrassend.
Klik hier om het volledige boekje te kunnen lezen  .

  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top