4-atheneumleerlingen winnen Open Zaans Debattoernooi en een ontmoeting met de staatssecretaris van defensie

Op 9 februari deden drie teams van het Bertrand Russell college mee aan het Open Zaans Debattoernooi. Het team van Lara, Hala, Chimène en Mariska uit 4-atheneum won uiteindelijk na een spannende finale van een team van het Zaanlands Lyceum. Dit leverde een mooie gouden medaille op die zij naast hun zilveren medaille van vorig jaar kunnen hangen.

Veel juryleden van het toernooi dit jaar waren gemeenteraadsleden of kandidaat gemeenteraadsleden van verschillende partijen. Na de finale had de lokale VVD dan ook een mooie verrassing voor de winnaars. De vier winnaars krijgen in juni een ontmoeting met de Zaanse staatssecretaris van defensie Barbara Visser.

Het Bertrand Russell college deed mee met drie teams. De teamnamen wekten wat verbazing (‘De Groenten’, ‘Fruit’ en ‘Pannenkoeken & Poffertjes’), maar hun debatkwaliteiten waren onmiskenbaar. Na afloop wist een jurylid ons te vertellen dat Fruit (Noa, Mika, Salome en Floortje) derde is geworden. Het team pannenkoeken & poffertjes (Louise, Rilana, Michelle en Mariëlle), dat nog nooit aan een toernooi had meegedaan, is daarna geëindigd op de vierde plaats.

Namens alle teams: heel erg bedankt aan het Zaanlands Lyceum voor het fantastisch georganiseerde toernooi en volgend jaar zullen er zeker weer teams van onze school meedoen.


  Terug naar Nieuws

" What is wanted is not the will to believe, but the will to find out, which is the exact opposite. "

Bertrand Russell

Top